***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Чужденец е разстрелян с 10 куршума в София. 11 американци са убити от Хамас. Иран поздрави терористите


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 10 октомври   

 

Сириец бе убит с 10 патрона в София. 

Той вървял по улицата със собствен другар, когато почнала стрелбата. Мъжът умрял на място. Той имал статут на непрекъснато пребиваващ у нас. Неговият другар не е потърпевш, предава Нова тв.

По информация на Министерство на вътрешните работи стрелбата е открита от маскирани, които по-късно са избягали.

По непотвърдена информация той е на възраст сред 17 и 19 години.

„ Броят на вътрешно разселените е повишен доста в линията Газа, достигайки над 187 500 души от събота. Повечето от тях са намерили заслон в учебните заведения на УНРВА – организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци “, заяви представител на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност по филантропичните въпроси на конференция в Женева.

Критика и към двете страни – за израелците, че след офанзивата и убийството на техни цивилни са спрели филантропичните коридори за палестинците; за Хамас – че избиват и отвличат цивилни израелци. 

Американският президент Джо Байдън съобщи, че минимум 11 американски жители са били измежду жертвите в Израел след нападенията през уикенда, осъществени от палестинската терористична формация Хамас, съобщи Ройтерс.

Вашингтон счита, че е евентуално американски жители също да са измежду тези, които са държани като заложници от Хамас, сподели Байдън в изказване.

„ Целуваме ръцете на тези, които възнамеряваха нападението против ционисткия режим ", съобщи Хаменей в първата си излъчена по малкия екран тирада след нападението.  

Междувременно израелската войска предизвести сътрудниците на Хамас, че " няма къде да се скрият в Газа ". 

Военновъздушни сили на Израел организират офанзиви с невъобразим до момента интензитет, като на всеки четири часа има нова вълна от въздушни удари.

„ Ще стигнем до тях, където и да са ", сподели представителят на Израелските сили за защита контраадмирал Даниел Хагари.

Имаше съглашение сред Хамас и държавното управление на Нетаняху с посредничеството на Катар и Египет, които са страните гаранти за продължително помирение и израелски вложения от 1 милиарда $ за възстановяване на инфраструктурата, основаване на работни места и допускането на 100 000 палестинци в Израел, с цел да работят ".

По думите му в това време Хамас със единодушието на Израел получава 15 млн. $ месечно от Катар, с цел да може да посрещне потребностите на ръководството, въпреки че то не е законно.

Мишена на ударите са били Одеска, Николаевска и Херсонска област, заяви украинската войска. Тя добави, че украинската противовъздушна защита е унищожила двадесет и седем дрона.

„ Миньори и енергетици бяха лъгани години наред, че всичко може да продължи, както до момента, само че не може. Затова е значимо и ясно да се разбере - измененията ще се случат ", безапелационен бе министър-председателят.

„ Повече няма да затваряме административно толплоелектрически централи. Трябва да поддържаме енергийната сигурност и с въглищните централи, това са години напред, по-късно има години за рекултивация на мините. Това са промени най-малко до 2043-2045 година Докато не стартираме да търсим решенията дружно, няма по какъв начин да има прогрес ", настоя той.

„ Докато се търсят политически дивиденти от обстановката, както е с вота на съмнение, както е с кметската акция, да вземем за пример в Старозагорския район и в някои други райони, всеки, който няма какво друго да предложи на хората, ще гледа да вдигне напрежението. Като нямате положителни хрумвания пробвате това - да плашите хората ", сподели Денков.

Ресурс за оказване на филантропична помощ в бюджета има по принцип. Както в бюджета на Външно министерство, по този начин и в централния бюджет. Оттук е към този момент въпрос на съответните министерства да се свържат с Израел и да видят какво би било от изгода, след което ние ще го остойностим, посочи Василев. 

„ Българският футболист национал Йоан Стоянов би трябвало да се прибере, само че не може да го направи благодарение на консулството, тъй като не е нито екскурзиант, нито на лекуване там. Трябва да търси други способи да се прибере. Той е с двойно поданство “.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР